Van 29 februari tot en met 26 april 1992 was in het Centraal Museum werk te zien van Mirjam de Zeeuw, Wijnanda Deroo en Cécile Noldus.

Mirjam de Zeeuw (1959) ontwierp speciaal voor het prentenkabinet een installatie die bestond uit een portfoliodoos met 16 zwart-wit-zeefdrukken. Op elke zeefdruk was steeds een andere bruidsjurk te zien, gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond. Tijdens de presentatie hingen de zeefdrukken ingelijst naast elkaar.

Wijnanda Deroo (1955) presenteerde in de bovenkapel van het Centraal Museum grote kleurenfoto's met bloemstillevens. Daarbij had zij voor kunstbloemen gekozen, waarmee ze een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid creëerde tussen alles wat voor de eeuwigheid behouden en geconserveerd kan worden en datgene waar echte bloemen voor staan: schoonheid en vergankelijkheid.

Cécile Noldus (1961) maakte voor de Lodewijk XVI-stijlkamer een videoinstallatie. In de verduisterde ruimte werd in de haard de animatiefilm 'Tijdsgewrichten' geprojecteerd. Ook in deze film, een reis door een landschap van kloksculpturen, speelde het thema vergankelijkheid een rol.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.A0B1C4CB-ABA5-4E5D-82BA-E30A4EEF11D2

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!