Otazu's bijdrage aan "De 7e hemel", het festival van de zeven Utrechtse musea

In de zilvervitrine op de begane grond van het Centraal Museum was een kostbare halsketting uit de "Timeless"-collectie van Rodrigo Otazu te zien. Het sieraad werd getoond in het kader van Otazu's bijdrage aan De 7e hemel, een festival van zeven Utrechtse musea, dat in de zomer van 2006 plaatsvond. Hiervoor was Otazu, samen met toenmalig burgemeester Annie Brouwer-Korf van Utrecht, aangesteld als gastconservator van het Centraal Museum.

Topstuk
Het topstuk van Rodrigo Otazu (Buenos Aires, 1968) in het Centraal Museum maakt onderdeel uit van zijn "Timeless"-collectie die hij in 2005 presenteerde samen met diamantair Gassan Diamonds. Alle collecties die Rodrigo Otazu met Gassan Diamonds maakt, zijn uniek. Voor de "Timeless"-collectie liet Otazu zich inspireren door de romantische zwart-witfilms van Rudolph Valentino, Fred Astaire en Ginger Rogers. Het topstuk is het 18 karaat witgouden "Timeless"-collier, bezet met 715 zwarte diamanten van totaal 69,34 krt, met in het midden een princess geslepen diamant van 5,03 krt; het collier is vervaardigd in het eigen atelier van diamantslijperij Gassan Diamonds.

Otazu en burgemeester Annie Brouwer-Korf
Op uitnodiging van het Centraal Museum maakte Otazu samen met burgemeester Annie Brouwer-Korf een selectie uit de schatten van het Centraal Museum. Zij was burgemeester van Utrecht in de periode 1999-2008. De selectie werd getoond in het festivalgebouw aan de Hamburgerstraat in Utrecht, naast sieraden uit de privéverzameling van burgemeester Annie Brouwer-Korf. Alle sieraden en schatten die Otazu en de burgemeester selecteerden, zijn zwart van kleur. Deze zwarte stukken boeien Otazu in het bijzonder. Zijn eigen "Timeless" collectie is eveneens geheel in zwart-wit uitgevoerd.

De 7e hemel, het festival
Zeven Utrechtse musea brachten de stad in de zomer van 2006 in hemelse sferen. Buiten, bij een museale fontein en een prachtige carrousel, kon er genoten worden van tapas, rosé en hemelse cocktails. Het zomerfestival begon 5 augustus en duurde tot en met 10 september. Op 26 augustus stond een tweede evenement van het Centraal Museum op het programma. Vanaf 20.00 uur las Manon Uphoff een speciaal geschreven verhaal voor, en interviewde Pauline Terreehorst burgemeester Annie Brouwer-Korf over de tentoongestelde sieraden.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.2987B8E1-9D00-4370-BC8E-F4218E432181

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!