Twee projectruimtes op de eerste verdieping van het museum (Expo 4) zijn bestemd voor tentoonstellingen van Utrechtse kunstenaars, vormgevers en ontwerpers: de Nieuw Utrecht Kamers.

Na Ienke Kastelein is nu de beurt aan Utrechtse modeontwerpster Winde Rienstra (Echten, 1981). Rienstra studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en maakte in relatief korte tijd furore met haar eigenzinnige ontwerpen. Haar werk speelt zich af op de raakvlakken van mode, kunst en architectuur. Belangrijk bij Rienstra is haar gevoel voor de materialen. Haar specifieke liefde gaat uit naar hout en het lijnenspel van houtnerven: deze zijn voor haar een spiegel van zowel de grilligheid als de schoonheid van het bestaan. Rienstra´s fascinatie voor ruimtelijke structuren rondom het menselijk lichaam leiden tot een terugkerend spel met driedimensionaliteit. De ruimtelijke vormgeving die zo ontstaat, geeft de modeontwerpster telkens opnieuw mogelijkheden waarbinnen zij haar materialen kan laten schitteren als nieuwe sieraden rondom het menselijk lichaam. Haar gevoel voor het handwerk, het ambacht en het detail, is een drie-eenheid en de motor van haar modevormgeving. Ook een hedendaagse technologie als het lasersnijden past zij toe in haar werk.

Rienstra´s voorliefde voor het handwerk en het experiment dient als uitgangspunt voor deze tentoonstelling. Uit haar collecties The Mirror of Reason (juli 2009), 11:11 (juli 2011), Reflections in Facets (januari 2012) en Ithaka (juli 2012) is een aantal iconische ontwerpen gekozen die dit illustreren.