In 1992 werden door het Centraal Museum, in nauwe samenwerking met de stichting Utrechtse Beeldende Kunst, ongeveer 300 werken van 55 kunstenaars uit verschillende disciplines getoond. Het geheel gaf een overzicht van de stand van zaken in de beeldende kunst in Utrecht en omgeving.

Als expositieruimte werd de Margriethal van de Jaarbeurs gebruikt. Voor de inrichting van de reusachtige hal werd een ontwerp van de kunstenaar René Daniëls (1950) uitgevoerd, een groot aantal vrijstaande carrouselvormige ruimten van wisselend formaat en hoogte.

De Salon werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking en/of bijdragen van de Commissie Simulering Utrechtse Beeldende Kunst, de provincie Utrecht, de Adviescommissie Beeldende Kunsten Utrecht, de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, de stichting René Daniëls te Eindhoven en het Elise Mathilde Fonds.

Locatie

Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs

Documentatie

  • Salon van Utrechtse kunstenaars : [1e keus], teksten Geeske Bakker en Fons van Grinsven. red. Mirjam van Eijden en Hans Schopping, Centraal Museum, Stichting Utrechtse Beeldende Kunst (SuB-K), 110 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.531D2C6B-691A-4B27-B7DD-DBD3860F6523

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!