Uit De Tijd, godsdienstig-staatkundig dagblad van 12 mei 1951: "In Utrecht is in het Centraal Museum een tentoonstelling geopend, die onder de naam “Britse en Nederlandse vrouwen exposeren schilderijen, beeldhouwwerk, grafiek en ceramiek” in verschillende plaatsen van het land zal worden gehouden. Te Utrecht duurt de tentoonstelling tot 3 Juni, daarna gaat zij achtereenvolgens naar Zwolle, Emmen, Amsterdam (Museum Fodor) en Heerlen. Geëxposeerd wordt het werk van 47 Engelse kunstenaressen en van 55 Nederlandse vrouwen. De tentoonstelling staat onder auspiciën van de Nationale Vrouwenraad van Nederland."

Op de verkooptentoonstelling werd werk getoond van onder meer Coba Ritsema, Ali Goubitz, Jo Bauer-Stumpf, Charlotte van Pallandt, Jeanne Bieruma Oosting, Jacoba Surie, Betsy Westendorp-Osieck, Jenny Dalenoord en Charley Toorop met een olieverfschilderij dat eerder was aangekocht door het ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen.

Tijdens de opening gaf elders in de stad de Scala-bioscoop aan de Potterstraat een gratis voorstelling met surprises voor alle gezinnen met 10 of meer kinderen, wier wettige existentie als zodanig met het trouwboekje kon worden aangetoond. Maar het één hing niet samen met het ander.

Documentatie

  • Britse en Nederlandse vrouwen exposeren schilderijen, beeldhouwwerk, grafiek, ceramiek, Nationale Vrouwenraad van Nederland ([Amsterdam, 1951]), [15] p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.4ED531E0-52F7-42F7-A606-CDD1DBA837D6

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!