De Annex: Basel Abbas en Ruanne Abou-Rahme
Het kunstenaarsduo Basel Abbas (Cyprus, 1983) en Ruanne Abou-Rahme (Verenigde Staten, 1983) groeide op in Ramallah, een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever. In hun werk stellen zij de constante politieke en sociale onrust in hun thuisland centraal. Met video, teksten, archiefmateriaal, objecten, zang en performance creëren zij hartverscheurende, zintuiglijke installaties. Speciaal voor De Annex bij De ommuurde stad maakten zij een nieuwe video-installatie, waarin ze op een gelaagde manier invoelbaar maken dat muren en grenzen vergaande gevolgen hebben, voor een land, een volk, en de individuele psyche. 

Where_No_Wall_Remains_Baranova-5818.jpgWhere_No_Wall_Remains_Baranova-5912_3500.jpg

De Annex is er voor hedendaagse kunst. Op een vaste plek in de tentoonstellingsruimte De Stallen – de laatste zaal – wordt hedendaagse kunstenaars het podium geboden om een andere kijk te geven op het thema van de tentoonstelling in de voorgaande zalen.

Deze presentatie wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Ammodo – Stichting voor Kunst en Wetenschap.

Ammodo - Stichting voor Kunst en Wetenschap

Het kunstenaarsduo Basel Abbas (Cyprus, 1983) en Ruanne Abou-Rahme (Verenigde Staten, 1983) groeide op in Ramallah, een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever. In hun werk stellen zij de constante politieke en sociale onrust in hun thuisland centraal. Met video, teksten, archiefmateriaal, objecten, zang en performance creëren zij hartverscheurende, zintuigelijke installaties. Speciaal voor De Annex bij De ommuurde stad maakten zij een nieuwe video-installatie, waarin ze op een gelaagde manier invoelbaar maken dat muren en grenzen vergaande gevolgen hebben, voor een land, een volk, en de individuele psyche.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.B78BA5FE-411F-4E98-8DA1-A581AE577D0C

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!