In de periode 1978-1991 heeft de afdeling Mode van het Centraal Museum achttien maal haar aanwinsten getoond. Aanleiding voor deze presentaties was de verwerving van een “vierkante” jurk van Mariëlle Bolier in 1978. Als losse objecten, geplaatst in de tijd waarin ze ontstonden, gaven ze een goed beeld van de stand van zaken in de haute couture.Tezamen gaven de aanwinsten een beeld van de veranderingen in het mode in nog geen vijftien jaar.

Ruurd de Graaff is modevormgever en docent. Zijn werk is uitsluitend te zien en te verkrijgen in galeries. In 1988 verwierf het Centraal Museum een zogeheten 'petite robe-rideau', letterlijk een gordijnjurkje. De japon van katoenen fluweel heeft als basiskleur oudrose, bedrukt met blauw-groen-rode tinten. Het model heeft raglan mouwen, een knoopsluiting achter, en het rokje is aangerimpeld en voor tot roosjes gedrapeerd. Voor en over de mouwen een draperie. Het onderrokje is van voeringstof met daaroverheen zwarte tule. Rose ballerina's en een witte panty completeren het geheel.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.CAECF164-771E-40A4-8875-AD22F0C1D69A

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!