Dat we vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Het museum waarborgt dit door het bezoekersaantal te beperken en de bezoekers over de dag te spreiden. Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Reserveren verplicht

Online tickets reserveren is verplicht. Elke tien minuten start een tijdslot voor een beperkt aantal bezoekers. Zo wordt het niet te druk, en is het mogelijk anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers.

Bestel tickets

De regels: 

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Draag een mondmasker. Bij de kassa zijn mondmaskers te koop.
  • Uw gezelschap mag uit maximaal vier personen uit verschillende huishoudens bestaan. Alleen als alle mensen in uw gezelschap tot uw huishouden behoren, mag u met meer dan vier personen komen.
  • Houd u aan de looproute. 
  • Volg de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Betaal met PIN (contactloos). Cash-betalingen zijn niet mogelijk.
  • Neem geen tas groter dan 30 x 30 cm of andere grote items mee.
  • Het maken van foto’s of video opnamen is (voorlopig) niet toegestaan.
  • Vermijd drukte in het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer.

Aanpassingen Museumcafé, garderobe, route

In het museumgebouw zijn aanpassingen gedaan om uw veiligheid te garanderen. Lees de aanwijzingen op de borden, en volg altijd de aanwijzingen van medewerkers. Het Museumcafé is tijdelijk gesloten. De garderobe is verplaatst naar de Refter (Expo 1) en is nu bemand. Omdat sommige doorgangen krap zijn, is op enkele plaatsen eenrichtingverkeer en een vaste route ingesteld. Desinfecterende middelen en plastic handschoenen zijn voldoende aanwezig. In het hele gebouw wordt vaker schoongemaakt.
In het Centraal Museum mogen 235 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Groepen

Groepsrondleidingen, -arrangementen, -tickets of -activiteiten zijn vooralsnog alleen met kleine groepen mogelijk. Er wordt een uitzondering gemaakt voor het onderwijs, waarbij we uitgaan van de richtlijnen van het RIVM. Bekijk het aanbod.

Ventilatie

We krijgen soms vragen over ons ventilatiesysteem. Daarom even een opfrisser; in het Centraal Museum hebben we installaties die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en zorgen voor goede afzuiging en aanvoer van frisse lucht. Ook in het nijntje museum zijn deze installaties aanwezig. Vanzelfsprekend verrichten we ook regelmatig metingen om te controleren of we de voorgeschreven hoeveelheid verse lucht (in m3 per persoon) handhaven om zo te blijven bijdragen aan de veiligheid van bezoekers en medewerkers. In de tentoonstellingsruimtes van het Centraal Museum zorgen klimaatinstallaties voor een constante temperatuur van 22 graden.

Lees hier de complete voorwaarden.

Bestel tickets