In het Informatiecentrum kunt u terecht voor documentatie over uiteenlopende onderwerpen.

Scholieren, studenten en docenten

Op zoek naar achtergrondinformatie voor een schoolwerkstuk? Dan is het Informatiecentrum van het Centraal Museum een goede plek om te starten. Bovendien is het een fijne, rustige studieplek. Ook docenten zijn regelmatig te vinden in ons Informatiecentrum, bijvoorbeeld om een les voor te bereiden.

Onderzoekers

Bent u op zoek naar een bepaald naslagwerk, bijvoorbeeld over lopende of eerdere tentoonstellingen? Of wilt u zich voor een publicatie verdiepen in een onderwerp dat verband houdt met onze collectie? Dan is de kans groot dat wij beschikken over de documentatie die u nodig heeft.

Bij specifieke vragen raden we aan om van tevoren een afspraak te maken. De vrijwilligers kunnen dan het benodigde materiaal alvast voor u opzoeken en klaarleggen. Dan kunt u meteen aan de slag.

Andere belangstellenden

Het Informatiecentrum is ook een fijne plek voor iedereen die gewoon even rustig wil zitten om bijvoorbeeld een kunsttijdschrift te lezen. Ook kunt u er onder andere informatie vinden over de aard en de geschiedenis van het Centraal Museum, collecties, en over lopende en eerdere tentoonstellingen.

Hulp nodig?

Onze enthousiaste vrijwilligers helpen u graag. Zij wijzen u de weg en beantwoorden al uw praktische vragen. Het team van vrijwilligers wordt bijgestaan door medewerkers van de afdeling Publiek & Informatie en Collectiebeheer. Zij kunnen antwoord geven op al uw inhoudelijke vragen.

Openingstijden

Het Informatiecentrum op de bovenkapel heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Contact

Heeft u een vraag aan de medewerkers van het Informatiecentrum? Stuur dan een mail naar info@centraalmuseum.nl.

naar Openingstijden en prijzen