Toegankelijkheid hoofdgebouw

Het Centraal Museum heeft een speciale route voor rolstoel- en buggygebruikers. U ontvangt deze bij de kassa. Nieuwsgierig? U kunt hem ook alvast downloaden (PDF).

Enkele deuren zijn voor rolstoel- en rollatorgebruikers lastig te openen. Het kan daarom handig zijn een begeleider mee te nemen tijdens uw bezoek.

De bovenkapel en de entresols van Expo 2 en 3 zijn alleen via trappen bereikbaar. De entresols worden niet bij elke expositie gebruikt.

Het Centraal Museum beschikt over twee invalidetoiletten: bij de garderobe en het auditorium/Expo 2.

Leenrolstoelen

Om onze waardevolle collectie te beschermen zijn scootmobielen niet toegestaan in het museum. Maakt u gebruik van een scootmobiel? Dan kunt u een rolstoel van ons lenen. Het Centraal Museum beschikt over drie hoepelrolstoelen.

In overleg met de gastheer- of vrouw kunt u uw scootmobiel parkeren in de entreehal van het museum. Een leenrolstoel reserveert u op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur via 030-2362349. Heeft u geen rolstoel nodig, maar heeft u wél moeite met lang staan? Leen dan een van onze opklapbare krukjes.

Gratis entree voor begeleider

Bezoekers die het lastig vinden zelfstandig het museum te bezoeken, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen. Het begeleidersticket is alleen aan de kassa van het Centraal Museum verkrijgbaar. Meld u bij aankomst bij een van de gastvrouwen of gastheren in de entreehal. Hij of zij helpt u graag verder.

Hulphonden

Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond, als deze voorzien is van een tuigje.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden zijn er (nog) geen speciale voorzieningen.

Kleurenblind

Voor mensen met rood-groene kleurenblindheid zijn er speciale EnChroma brillen beschikbaar, waarmee de kleur in kunstwerken kan worden ervaren. Kijk hier voor meer informatie.

Ringleiding

Het Centraal Museum biedt slechthorenden de mogelijkheid om tijdens lezingen en presentaties gebruik te maken van een ringleiding. U reserveert de apparatuur voor de ringleiding via 030-2362368.

Invalideparkeerplaatsen

Op het Nicolaaskerkhof, naast het museum, zijn twee invalidenparkeerplaatsen.

Contact

Heeft u vragen over uw bezoek aan het Centraal Museum? Of wilt u bijzonderheden vooraf bespreken met één van onze medewerkers? Neem dan tijdens openingstijden contact op met het Informatiecentrum via 030-2362353 of info@centraalmuseum.nl.

naar Openingstijden en prijzen