Wist je dat Utrecht eeuwenlang een grote stadsmuur had? En dat de burgers van de stad zelf een belangrijke rol vervulden bij de verdediging van de stad? Aan de hand van dit soort vragen worden de leerlingen in een interactieve rondleiding meegenomen door de tijd. Het onderwijsprogramma is verbonden aan de tentoonstelling De Ommuurde Stad. Eeuwenlang, van 1122 tot omstreeks 1830, bood de Utrechtse stadsmuur bescherming tegen de grootste vijand van de mens: de mens zelf. Tijdens de rondleiding reis je door de Utrechtse stadsgeschiedenis. Je ziet waarom en hoe de muur steeds werd aangepast om de beste bescherming te bieden, tot deze uiteindelijk werd afgebroken. De zoektocht van de mens naar veiligheid, nog altijd actueel, staat centraal. De leerlingen discussiëren met elkaar over thema's als goed burgerschap en veiligheid. Samen trainen ze hun kritische denkvaardigheden en hun historische kennis.

Doelgroep: HAVO 4 en VWO 4, het programma sluit aan bij het vak Kunstvak Algemeen en Geschiedenis.
Wilt u meer informatie, klik op de knop hieronder of stuur een e-mail naar: rondleidingen@centraalmuseum.nl

Duur programma: 1,5 uur
Werkvorm: interactie, zelfstandige opdrachten, gesprek.

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Kosten

Een rondleiding van 1,5 uur kost € 120 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Deze rondleiding is alleen te boeken voor de periode 15 september 2020 t/m 15 januari 2021.
Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier:

Reserveer groepsrondleiding

Let op: Bezoeken jullie het museum zonder rondleiding? Laat ons weten wanneer we jullie kunnen verwachten dan kunnen we er rekening mee houden. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie Eigen Rondleiding.

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.

Meer weten over ons onderwijsaanbod? Meld u aan voor de Educatie nieuwsbrief: Aanmelden