Online onderwijsprogramma

Als alternatief op een fysiek museumbezoek is er een online onderwijsprogramma ontwikkeld!
Een museumdocent is in het museum aanwezig en neemt via Zoom de leerlingen op interactieve wijze mee door de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles.
Het online onderwijsprogramma is per direct beschikbaar!

Mode is er niet alleen om je warm te houden maar vormt mede jouw identiteit als mens. Hoe geef je vorm aan jouw identiteit? Welke kleding kies je? Waar komt dit vandaan? Aan de hand van dit soort vragen onderzoeken de leerlingen hoe het koloniale verleden tot uiting komt in de mode en in onze samenleving. Het onderwijsprogramma is verbonden met de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles.  Hedendaagse modeontwerpers van over de hele wereld reageren op deze thematiek in hun werk. De leerlingen reflecteren vanuit hun eigen waarden op de betekenis van de modeontwerpen in de tentoonstelling.

Doelgroep: Het programma is gemaakt voor alle leerjaren van het VMBO, HAVO, VWO en MBO. Het niveau en de leerdoelen worden aan de betreffende leerweg aangepast.

Duur programma: 1 uur
Werkvorm: interactie, zelfstandige opdrachten, gesprek.

Voorbereidende les: Maak je eigen protest t-shirt!

Doe alvast de voorbereidende les met tutorial online of in de klas.

De tentoonstelling

Per groep geldt: maximaal 30 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Een online museumbezoek kost € 80 per groep van 30 leerlingen.

Voorbereiding

Bent u met uw groep op school, koppel dan de laptop van de docent aan het digibord. Check het geluid en installeer Zoom.
Wilt u het programma geven in de vorm van thuisonderwijs, zorg dan dat alle leerlingen op tijd inloggen op de toegestuurde link.
U ontvangt voorafgaand aan het programma alle benodigde informatie.

Rondleiding aanvragen

Deze rondleiding per direct te boeken en vanaf 5 april 2021 uitvoerbaar.
Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier:

Reserveer groepsrondleiding

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.
Meer weten over ons onderwijsaanbod? Meld u aan voor de Educatie nieuwsbrief: Aanmelden