Leerlingen worden tijdens deze rondleiding door middel van activerende opdrachten uitgedaagd om kritisch te kijken, met elkaar in gesprek te gaan over verschillende meningen en smaken en zich op die manier bewust te worden van het nut van kunst en cultuur voor de wereld en voor hen persoonlijk. Ze maken kennis met de hoogtepunten uit onze vaste collectie: van oude en moderne schilderkunst tot mode en design. Hun omgangsvormen met kunst, zoals ze zijn, zoals ze zijn ontstaan en zoals ze zich kunnen ontwikkelen, staan hierbij centraal.  

Doelgroep: Deze rondleiding is geschreven voor vmbo, havo en vwo en voor alle leerjaren, het niveau en leerdoelen worden aan de betreffende leerweg aangepast.

Duur programma: 1 uur.
Werkvorm: interactie, zelfstandige opdracht, gesprek.

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Kosten

Een rondleiding kost € 80 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier:

Reserveer groepsrondleiding

Let op: Praktische informatie voor vmbo, havo en vwo Laat ons dan ook weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.