Online les: Maak je eigen protest t-shirt!

Doe alvast de voorbereidende les met tutorial online of in de klas.

In het museum

Mode is er niet alleen om je warm te houden maar vormt mede jouw identiteit als mens. Hoe geef je vorm aan jouw identiteit? Welke kleding kies je? Waar komt dit vandaan? Aan de hand van dit soort vragen onderzoeken de leerlingen hoe het koloniale verleden tot uiting komt in de mode en in onze samenleving. Het onderwijsprogramma is verbonden met de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles.  Hedendaagse modeontwerpers van over de hele wereld reageren op deze thematiek in hun werk. De leerlingen reflecteren vanuit hun eigen waarden op de betekenis van de modeontwerpen in de tentoonstelling.

Doelgroep: Het programma is gemaakt voor alle leerjaren van het VMBO, HAVO, VWO en MBO. Het niveau en de leerdoelen worden aan de betreffende leerweg aangepast.

Duur programma: 1 uur
Werkvorm: interactie, zelfstandige opdrachten, gesprek.

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Kosten

Een rondleiding kost € 65 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Deze rondleiding is alleen te boeken voor de periode 16 februari t/m 21 mei 2021.
Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier:

Reserveer groepsrondleiding

Let op: Bezoeken jullie het museum zonder rondleiding? Laat ons weten wanneer we jullie kunnen verwachten dan kunnen we er rekening mee houden. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie Eigen Rondleiding.

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.

Meer weten over ons onderwijsaanbod? Meld u aan voor de Educatie nieuwsbrief: Aanmelden

Boek de zeefdrukworkshop Statement

Wat vind jij belangrijk? Waar sta jij voor? Durf je jouw statement te tonen?

Naast het onderwijsprogramma in het museum, is het mogelijk om de zeefdrukworkshop Statement te boeken. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met de drukwerkplaats Kapitaal.
Tijdens deze workshop drukken leerlingen T-shirts met zelf ontwikkelde statements. Het actuele onderwerp van de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles leent zich hier bij uitstek voor het uitspreken jouw statement.

Let op: De zeefdrukworkshop is een speciaal aanbod en staat los van de rondleiding. U kunt de workshop boeken via rondleidingen@centraalmuseum.nl