De studenten worden tijdens dit programma aan de hand van activerende opdrachten uitgedaagd om verder en kritischer te kijken, woorden te vinden voor wat ze zien en met elkaar in gesprek te gaan. Stapsgewijs worden zij zich meer bewust van aannames, vooroordelen, andere perspectieven en hoe die je blik kunnen beïnvloeden. Want is kijken hetzelfde als zien?

Dit museumprogramma is gebaseerd op het gelijknamige museumprogramma 'Van KIJKEN naar ZIEN' van Museum Boijmans Van Beuningen en ontstaan in een samenwerking met uitgever Codename Future (o.a. van de MBO burgerschapsmethode 'De maatschappij dat ben JIJ') dankzij de steun van Fonds 21, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Ars Donandi + W.J.O. de Vries en Tomenco Management & Consultancy​

Vraag hier het gratis voorbereidend lesmateriaal van Codename Future aan.

Werkvorm: interactie en instructie.
Duur programma: 1 uur

Per groep geldt: maximaal 15 studenten, en minimaal 1 begeleider.

Kosten

Deze rondleiding kost € 65 per groep van 15 studenten. Dit is inclusief entree van de studenten en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding minimaal 2 weken van tevoren aan.

Rondleiding aanvragen

Let op:

Bezoeken jullie het museum zonder een rondleiding? Laat ons dan ook weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor bovenstaand formulier 'Rondleiding aanvragen'.

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.