Het educatief programma Inspiratie voor de maker is speciaal ontwikkeld voor de mbo modestudent. Aan de hand van opdrachten wordt de student uitgedaagd kleding “te leren lezen” en in te zoomen op details. Zo maken zij kennis met oude, soms bijna vergeten technieken en leren zij ontdekken waar beroemde ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden.

Onze opvattingen en ideeën over kleding, wat we mooi vinden en wat we dagelijks aantrekken, veranderen constant. De kleding, mode, kostuums en accessoires die musea verzamelen en presenteren vormen een enorme bron van kennis. Door goed te kijken krijg je een idee over hoe grote ontwikkelingen in de samenleving, van maatschappelijke, politieke, religieuze of technologische aard hun weerslag vonden in de persoonlijke garderobe van mensen door de eeuwen heen.

Inspiratie voor de maker is een educatief programma dat is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdam Museum en Modemuze. Het educatieprogramma is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds 21.

Duur programma: 1:15 minuten
Werkvorm: interactie, gesprek.

Per groep geldt: maximaal 15 studenten, minimaal 1 begeleider.

Een rondleiding kost € 65 per groep van 15 studenten.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier (of e-mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl):

Reserveer groepsrondleiding

Let op: Komen jullie zonder rondleiding? Laat ons dan ook weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.