Nu ook beschikbaar als online museumbezoek!

Online onderwijsprogramma

Als alternatief op een fysiek museumbezoek is er een online onderwijsprogramma ontwikkeld voor De kunst van het doorgeven! Een museumdocent is in het museum aanwezig en neemt via Zoom de leerlingen op interactieve wijze mee door de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles en de vaste collectie.
Het online onderwijsprogramma is per direct beschikbaar.

De kunst van het doorgeven

Welke rolmodellen en helden hebben jij en je klasgenoten? Welke verhalen wil je doorgeven en hoe kan het museum daarbij helpen?

In het kader van de samenwerking Musea bekennen kleur* bieden we een museumprogramma aan voor groep 7 en 8. Het museumprogramma gaat niet alleen over de leerlingen zelf, maar ook over hun familie, de wijk, museumobjecten en een tentoonstelling. Wat is de invloed van het verleden op hun eigen leven, of op die van hun familie, stad of omgeving? Wat hebben ze (al dan niet onbewust) ontvangen, en wat willen ze doorgeven?
Het programma heeft als doel om leerlingen meer inzicht te geven in hun eigen (cultureel diverse) identiteit.

De groep 7/8 leerlingen bezoeken de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles. Het is een interactieve rondleiding vol met kijk- en doe- opdrachten!

Kerndoelen:
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 37
Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56
Nederlands: 1,2

*Meer informatie over Musea Bekennen Kleur
Musea Bekennen Kleur is een collectief van musea die zichzelf de opdracht hebben gegeven om voor de jongere generaties de onderbelichte verhalen en vergeten geschiedenissen zichtbaar te maken en een breder podium bieden. De musea vinden het belangrijk dat ook in de museale wereld wordt toegewerkt naar een inclusief beleid waarin een diversiteit aan verhalen en beelden vanuit de maatschappij terug te zien en te horen zijn. Binnen een pilotproject zijn we bezig met een lessenreeks over deze thematiek, deze zal komend schooljaar beschikbaar zijn. Het programma in het museum is al eerder beschikbaar in het kader van de tentoonstelling Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles.

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 2 begeleiders.
Let op: Bij een online museumbezoek geldt maximaal 30 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Een reguliere rondleiding kost € 65 per groep van 15 leerlingen.
Let op: Een online museumbezoek kost € 65 per groep van 30 leerlingen.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier (of e-mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl):

Reserveer groepsrondleiding

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.