Waarom vechten mensen met elkaar? Denk je dat we dat nog steeds zouden doen als we elkaar beter zouden leren kennen?
In de middeleeuwen stonden er hoge muren om Utrecht heen. Deze muren hadden eenentwintig verdedigingstorens! Ontdek in de tentoonstelling De Ommuurde Stad hoe en waarom die muren werden gebouwd. Waartegen moest de stad beschermd worden? Welke vijanden had de stad Utrecht door de eeuwen heen?

Wie verdedigden dan de muren en hoe deden ze dat? Voel hoe zwaar een maliënkolder en een middeleeuws zwaard zijn. Hoe zou het zijn om in die tijd te leven? Alles werd toen nog met de hand gemaakt! Leer de Utrechtse gildes kennen en ontwerp jouw eigen gildezegel.

Alvast een voorproefje in de klas? Download hier de voorbereidende les (PDF) en de powerpoint (met notities).

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 1 begeleider.

Een rondleiding kost € 65 per groep van 15 leerlingen.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding van uw keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor dit formulier (of e-mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl):

Reserveer groepsrondleiding

Let op: Komen jullie zonder rondleiding? Laat ons dan ook weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.