Museum Makers 

In deze interactieve rondleiding worden de leerlingen meegenomen in de rol van het museum. Ze ontdekken de wereld van de ‘museum makers’ van tentoonstellingsmaker tot beveiliger. Waarom hebben we musea? Hoe komen die wonderlijke tentoonstellingen tot stand? Kun jij het thema van de zaal ontdekken? De leerlingen onderzoeken of ze erachter kunnen komen waar de tentoonstelling over gaat en waarom deze kunstwerken gekozen zijn. Word expert van een museumzaal en vertel hoe jij deze zaal zou inrichten! Het is een interactief onderwijsprogramma waarin de leerlingen verschillende activerende opdrachten uitvoeren.

Het programma ‘Museum Makers’ is gekoppeld aan de tijdelijke tentoonstellingen van het Centraal Museum. Ondertussen wordt de vaste collectie van het Centraal Museum vernieuwd! Terwijl het gebouw wordt verduurzaamd werken we hard aan onderwijsprogramma’s voor in de nieuwe vaste collectie. Wilt u als docent meedenken met de nieuwe onderwijsprogramma’s, heel graag! Neem dan contact op via rondleidingen@centraalmuseum.nl

Kerndoelen:
Kunstzinnige oriëntatie: 1, 54, 55, 56

Vindt u het museumprogramma ‘Museum Makers’ interessant? Ga dan op school verder met het onderwerp en boek de museumles op school ‘Tentoonstellen doe je zo! Met dit programma kunt u op school dieper ingaan op het thema tentoonstellen en verzamelen. De leerlingen maken kennis met de collectie van het Centraal Museum en ontwerpen zelf een miniatuur tentoonstelling.

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 2 begeleiders.

Kosten

Een rondleiding kost € 65 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleiders.

Rondleiding reserveren

Reserveer de rondleiding van uw keuze minimaal twee weken van tevoren. Gebruik daarvoor dit formulier:

Rondleiding aanvragen

Het is ook mogelijk om zelf een thema aan te dragen. Mail dan naar rondleidingen@centraalmuseum.nl.

Let op: Komen jullie zonder rondleiding? Laat ons dan ook weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

U kunt rondleidingen ook boeken bij Cultuur & School Utrecht. Zij bieden een speciaal schoolprogramma aan. Daarbij maken leerlingen kennis met vele Utrechtse musea, cultureel erfgoed en podia. Busvervoer wordt geregeld. Kijk voor meer informatie op cultuurenschoolutrecht.nl.

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel op woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur naar 030-2362393.