Museum Makers 

In deze interactieve rondleiding ontdekken leerlingen de wereld van de ‘museum makers’, van tentoonstellingsmaker tot beveiliger. Want hoe komen die wonderlijke tentoonstellingen tot stand? 

De leerlingen onderzoeken of ze erachter kunnen komen waar de tentoonstellingen over gaan en waarom de kunstwerken zijn gekozen. Word expert van een museumzaal en vertel hoe jij deze zaal zou inrichten! De leerlingen voeren samen verschillende activerende opdrachten uit. 

Het programma ‘Museum Makers’ vindt plaats in de tijdelijke tentoonstellingen van het Centraal Museum. Tot en met 1 mei vindt het programma plaats in De botanische revolutie en vanaf 2 juni t/m 11 september vindt deze plaats in de tentoonstelling De gezonde stad.

Alvast een voorproefje in de klas? Download de voorbereidende les (Powerpoint) met in de voetnoten de uitleg per slide.

Kerndoelen kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56

Vindt u het museumprogramma ‘Museum Makers’ interessant? Ga dan op school verder met het onderwerp en boek de museumles op school ‘Tentoonstellen doe je zo!‘. Met dit programma kunt u op school dieper ingaan op het thema tentoonstellen en verzamelen. De leerlingen maken kennis met de collectie van het Centraal Museum en ontwerpen zelf een miniatuur tentoonstelling. 

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per groep geldt: maximaal 15 leerlingen, minimaal 2 begeleiders.

Duur

Het programma Museum Makers duurt 75 minuten.

Kosten

Een rondleiding kost € 65 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleiders.

Rondleiding reserveren

Vraag het programma minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor onderstaand formulier (of mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl)

Rondleiding aanvragen

Let op: Komen jullie zonder rondleiding? Laat ons ook dan weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

U kunt rondleidingen ook boeken bij Cultuur & School Utrecht. Zij bieden een speciaal schoolprogramma aan. Daarbij maken leerlingen kennis met vele Utrechtse musea, cultureel erfgoed en podia. Busvervoer wordt geregeld. Kijk voor meer informatie op cultuurenschoolutrecht.nl.

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur naar 030-2362317. 

Nieuwsbrief Educatie

Blijf op de hoogte van de onderwijsprogramma's van Stichting Centraal Museum.  

Aanmelden nieuwsbrief