Praktische informatie

Groepsgrootte, kosten en reserveren. Let op: komen jullie zonder rondleiding? Laat ons dan wel weten wanneer we jullie kunnen verwachten.

Programma: Dromen van de toekomst

Surrealistische kunstenaars gebruikten dromen als inspiratiebron. Kinderen van groep 7 en 8 ontdekken surrealistische kunst óók via dromen.

Programma: Hoe verzamel je kunst?

Zonder verzameling geen museum. Maar wat is een verzameling, en wat drijft verzamelaars? Kinderen van groep 3 en 4 leren verzamelen met de Van Baaren-collectie.

Programma: Inspiratie

Kunstenaars hebben inspiratie nodig. Kinderen van groep 5 en 6 leren over inspiratie en hoe die kan leiden tot de prachtigste kunstwerken.

Programma: Rietveld en De Stijl

De Stijl is te herkennen aan de rode, gele en blauwe vlakken, en rechte lijnen. Kinderen van groep 7 en 8 leren over de kunstbeweging en Gerrit Rietveld.

Programma: Schatten en rovers

Gouden munten, zilveren schalen, kleurrijke schilderijen. Het Centraal Museum is de schatkamer van Utrecht! Groep 3 en 4 ontdekken onze museumschatten.

Programma: Tegenstellingen

Niet iedereen vindt hetzelfde kunstwerk even mooi. Groep 5 en 6 leren in Centraal Museum over tegenstellingen in kunstwerken en de museumcollectie.

Rondleiding op maat

Bezig met een bepaald thema uit de kunstgeschiedenis? Vraag een rondleiding op maat aan.