Bij grote tentoonstellingen is een gratis mediaguide beschikbaar. In de mediaguide vind je verhalen in audio, video, tekst en beeld bij de thema's en kunstwerken van de tentoonstelling.

Wat is de mediaguide?

De mediaguide biedt steeds een verrassende invalshoek of een andere kijk op kunst, buiten de traditionele kunstgeschiedenis. De mediaguide raakt je met verhalen van verschillende mensen, en laat je op een andere manier kijken naar kunst.  

Je gebruikt de mediaguide op je eigen telefoon. Tip: neem oortjes of een koptelefoon mee. Je hoeft niets te downloaden en er is Wifi in het hele museumgebouw. 

Mediaguides zijn gemaakt om tijdens je museumbezoek te gebruiken. Wie thuis extra verdieping zoekt of een favoriet fragment wil terugluisteren, kan dat doen door deze link te openen of de QR-code te scannen:

QR mediaguide.png

Deze QR-code vind je uiteraard ook in het museum, aan het begin van de tentoonstelling.  

Hoe werkt het?

De mediaguide is eenvoudig in gebruik. Met behulp van QR-codes en afbeeldingen is snel te vinden bij welke objecten informatie beschikbaar is. Of typ het nummer bij een kunstwerk in op het scherm van de mediaguide om het fragment direct af te spelen. 

Voor wie liever leest dan luistert zijn transcripties opgenomen. De lettergrootte is aanpasbaar, en er is een nightmode. De meeste mediaguides worden in zowel Nederlands als Engels aangeboden.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om mediaguides van voorbije tentoonstellingen aan te bieden. Meestal hebben alleen de grote tentoonstellingen (in Expo 2/3) een mediaguide, een enkele keer ook een kleinere tentoonstelling.

bezoekers gebruiken de mediaguide