Toegankelijkheid hoofdgebouw

Het Centraal Museum heeft een speciale route voor rolstoel- en buggygebruikers. Vraag ernaar bij de kassa of download (PDF) de route voor uw bezoek.

De bovenkapel en de entresols van Expo 2 en 3 zijn alleen via trappen bereikbaar. Enkele deuren zijn voor rolstoel- en rollatorgebruikers lastig te openen. Het kan daarom handig zijn een begeleider mee te nemen tijdens uw bezoek.

Gratis entree voor begeleider

Bezoekers die het lastig vinden zelfstandig het museum te bezoeken, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen. Het begeleidersticket is alleen aan de kassa van het Centraal Museum verkrijgbaar. Meld je bij aankomst bij een van de medewerkers in de entreehal. Deze persoon helpt je graag verder.

Roelstoeltoegankelijke toiletten

Er zijn twee rolstoeltoegankelijke toiletten: bij de garderobe en bij het auditorium/Expo 2.

Scootmobielen

Het is mogelijk om met een scootmobiel (niet groter dan 120 cm lang, 70 cm breed en 109 cm hoog) het museum te bezoeken, wel kan er gevraagd worden naar de snelheid van de scootmobiel en naar de vaardigheden in het bedienen hiervan. In enkele gevallen, bijvoorbeeld bij grote drukte, kan door de beveiliging besloten worden een scootmobiel niet tot het museum toe te laten. In gezamenlijk overleg zullen we kijken of het mogelijk is het museum op een andere wijze of op een ander moment te bezoeken.

Meeneemkrukjes

Er zijn opklapbare, lichtgewicht krukjes te leen voor wie liever niet te lang staat. 

Hulphonden

Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond, als deze voorzien is van een tuigje.

Blinden en slechtzienden

De mediaguide (te raadplegen op een smartphone) is geschikt voor screenreaders.

Doven en slechthorenden

Audiofragmenten in de mediaguide zijn daar ook als tekst beschikbaar. Video's worden ondertiteld.
Al onze podcastafleveringen zijn voorzien van transcripten. Deze zijn te vinden via onze podcastpagina.

Kleurenblindheid

Voor bezoekers met rood-groene kleurenblindheid zijn er speciale Enchroma-brillen beschikbaar. Bekijk hier meer informatie.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op het Nicolaaskerkhof, naast het museum, zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Naast een gehandicaptenkaart is ook een parkeervergunning of een parkeerkaartje nodig. Beide parkeerplaatsen beschikken over een aanwezigheidssensor, zodat je via de website of app van On Wheels kunt zien welke plekken er vrij zijn.

Contact

Heb je vragen over je bezoek aan het Centraal Museum? Of wil je bijzonderheden vooraf bespreken met een van onze medewerkers? Neem dan contact op met het Informatiecentrum door te mailen naar info@centraalmuseum.nl.

Koop tickets