Omschrijving programma

Vanaf 11 februari tot en met 4 juni vindt deze rondleiding plaats in de tijdelijke tentoonstelling De Bentvueghels, een berucht kunstgenootschap in Rome. 

De tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal over reislust, groepsvorming, liefde voor Rome en in het bijzonder het kunstenaarschap. Want wat je achtergrond ook is, waar je vandaan komt of hoe oud je bent: iedereen herkent het gevoel van het bij een groep willen horen, op ontdekking gaan en je laten inspireren. De onderwijsprogramma's die zijn ontwikkeld rondom De Bentvueghels linken aan deze thema's.

Voor het vmbo is er een programma ontwikkeld dat zich speciaal focust op het examenthema Vermaak. Bij de Bentvueghels gaan leren en vermaak hand in hand. Zij studeerden met elkaar, inspireerden elkaar en zorgden voor elkaar. Samen feestten ze, ver weg van huis, in Rome. Dé plek van dat moment waar je als jonge kunstenaar moest zijn. Tijdens de museumles worden de leerlingen door middel van activerende opdrachten aangezet tot kunstbeschouwing. Ook krijgen zij een breder beeld van de verschillende vormen van vermaak. Daarbij reflecteren de leerlingen op welke rol vermaak in hun eigen leven heeft. Voor examenleerlingen is het tevens een kans om te oefenen met de voorstellings- en vormgevingsaspecten en doen zij inspiratie op voor het praktijkgedeelte van hun examen.

Doelgroep: Het programma is gemaakt voor leerlingen in de 3e en 4e klas van het vmbo.

Duur programma: 60 minuten. 

Werkvormen: interactie, zelfstandige opdracht, gesprek, samenwerken, inleven, creëren.

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per aangevraagde rondleiding kunnen er maximaal 30 leerlingen deelnemen. Deze worden opgesplitst in groepen van maximaal 15 leerlingen met minimaal 2 begeleiders. 

Kosten

Een rondleiding kost € 80 per groep van 15 leerlingen. Dit is inclusief entree van de leerlingen en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding naar keuze minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor onderstaand formulier (of mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl):

Rondleiding aanvragen

Let op: Bezoeken jullie het museum zonder een rondleiding? Laat ons ook dan weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur naar 030-2362317. 

Nieuwsbrief Educatie

Blijf op de hoogte van de onderwijsprogramma's van Stichting Centraal Museum.  

Aanmelden nieuwsbrief