Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum van Nederland. Wij vertellen onze verhalen altijd vanuit een Utrechts perspectief. Utrecht is onze basis. De wereld is ons speelveld.

Jaarlijks verwelkomen we vele bezoekers uit de hele wereld. We werken graag samen met touroperators, reisagenten en andere organisaties uit de toeristische branche. We denken mee over de wensen van onze partners en de mogelijkheden die het Centraal Museum te bieden heeft. Voor groepen vanaf 10 personen hanteren wij speciale groepstarieven. Ook voor ticketresellers heeft het museum samenwerkingsmogelijkheden.

Contact

Neem voor meer Travel Trade-informatie contact op met: Sheila Stafleu, Adviseur sales en acquisitie: sstafleu@centraalmuseum.nl of telefonisch via 030-2362 318 (maandag, dinsdag en donderdag).

Praktische Informatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1, Utrecht
Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00
Elke 1e donderdag van de maand tot 21:00 uur
Gesloten op Koningsdag (27 april), 25 december en 1 januari

Toegangsprijzen

€ 15 Bezoekers van 18 jaar en ouder
€ 13 Bezoekers in groepen vanaf 10 personen
Bekijk het volledige prijzenoverzicht.

Rondleidingen 

Groepsbezoek is bij uitstek een kans om bezoekers door een rondleiding een intensievere en meer verrijkende beleving van een expositie of de vaste collectie te geven.
Bekijk het aanbod voor groepen.

Tarief Rondleiding
Maximaal 15 personen per rondleider, duur 1 uur € 85 (excl. entree)

Touroperators kunnen ook zelf hun groepen rondleiden.
Boeken van rondleidingen en aanmelden van groepsbezoek: rondleidingen@centraalmuseum.nl of telefonisch 030 2362 393 (dinsdag t/m vrijdag 10:00 tot 13:00).

Museumwinkel 

De Museumwinkel biedt een uitgebreid assortiment aan unieke souvenirs en natuurlijk ook nijntje boeken in diverse talen, evenals vele Dick Bruna-artikelen.

Museumcafé Centraal 

Het Museumcafé werkt met prachtige producten als koffie van Douwe Egberts, brood van Menno, biologisch gebak van Keek, lekkernijen van Rose and Vanilla, kaas van kazerij Stalenhoef, soep van de Kleinste Soepfabriek, wijnen van Grape District en bier van De Leckere.

cateringmogelijkheden voor groepen
Koffie naar keuze met ambachtelijke roomboter sprits € 2,50
Koffie naar keuze met muffin € 4.75
Koffie naar keuze met biologisch gebak van De Veldkeuken € 6,40
High tea: thee of koffie, amuse soepje, vergeperste jus, assortiment van broodjes en salades met hartig beleg, ronde van zoetigheden, taartjes en fruit. €21,50
Borrel: 2 drankjes naar keuze, brood van Menno met dips, gemengde noten en Utregse oude kaas € 11

Ook kunnen we een cateringarrangement op maat samenstellen. Café Centraal is geopend van dinsdag t/m zondag, van 10:00 tot 18:00 uur.
Groepen kunnen een plek in het Museumcafé reserveren via: cafe@centraalmuseum.nl of telefonisch via 030-2362357.

Evenement in het Centraal Museum

Ook voor zakelijke evenementen kunt u bij ons terecht. Het Centraal Museum beschikt over karakteristieke en inspirerende accommodaties in een unieke omgeving die zowel historisch als modern is. Neem voor een nadere kennismaking of bezichtiging contact op met het team Evenementen: evenementen@centraalmuseum.nl of telefonisch 030 2362 317.

In- en uitstapplaatsen touringcars

plattegrond in- en uitstapplaatsen touringcars.jpg