Dankzij de samenwerking met gerenommeerde partners uit diverse culturele disciplines kunnen we u een nóg gevarieerder programma bieden met onder andere muziek, theater en film. Dat doen we onder de titel deCentraal. In eerste instantie met partners in Utrecht, maar soms ook daarbuiten.

In 2018 zijn we gestart met deCentraal. Het eerste grote project vormde het kunstproject van Jeremy Deller, waarvoor we samenwerkten met BAK (Basis voor Actuele Kunst) en SPRING. Onder de titel ‘What Is the City but the People’ werden 150 Utrechters uitgenodigd om op een meterslange catwalk op het Jaarbeursplein in de stad een dwarsdoorsnede van Utrecht te laten zien. Speciaal voor deze gelegenheid maakten kunstenaarsduo Sander Breure en Witte van Hulzen een filminstallatie over de Utrechters die opgenomen wordt in de collectie van ons museum.

U komt het museum dus niet alleen in het gebouw aan de Agnietenstraat tegen, maar soms ook in andere wijken van de stad of zelfs daarbuiten. Daarvoor gaan we samenwerken met onder meer BAKLe Guess Who, Gaudeamus, het Nederlands Filmfestival, Art Rocks, Impakt, de Gemeente Utrecht en nog veel meer.

Meer weten? Kijk voor actuele events in de Agenda of zoek in het archief.