Kast

Opschriften / merken

• geen :

Fysieke beschrijving

De kast is opgebouwd uit een onderstel, twee zijden, een achterwand, een kap en twee deuren. Alle onderdelen van de kast zijn opgebouwd uit stijl- en regelwerk dat door dubbel of enkel getoogde pen- en gatverbindingen met elkaar is vergaard. Binnen de ontstane raamwerken vallen panelen. De zijden zijn op de hoeken aan de bovenkant met grote ledikantschroeven met de bovenregels verbonden. De achterwand is opgebouwd uit zes verticale planken en een sluitwig, die met een messing en groef in elkaar en de bovenregel grijpen en aan de onderzijde tegen de onderregel van de onderkast zijn gespijkerd. De deuren draaien op taps toelopende speunen. De drie legplanken in het interieur grijpen met pen en gat in de stijlen van de kast en zijn opgebouwd uit gespijkerde plankjes op twee regels.

• [Verslag] archief [en] museum [1932], de gemeente-archivaris, directeur van het Centraal Museum W.C. Schuylenburg, ([Utrecht, 1933]), pp. 17-18