Visstilleven met strandgezicht

Ormea’s oeuvre zit vol herhalingen. Hij baseerde zich op een beperkte hoeveelheid studies van individuele vissen, die hij steeds op een andere manier ordende in zijn schilderijen. De vissen zijn in tegenstelling tot de achtergrond zeer precies uitgewerkt. Deze werd geschilderd door de zeeschilder Adam Willarts, die vaker met Ormea samenwerkte. Willarts zeegezichten hebben een vast kleurenpalet. Typerend voor zijn werk is de schematische weergave van de golven.

1/2

Visstilleven met strandgezicht

Willem Ormea (schilder) (Utrecht 1614 ca. - 1673 Utrecht)

Adam Willarts (Antwerpen 1577 - 1664 Utrecht)