Het Centraal Museum heeft de grootste Rietveld collectie ter wereld en bezit tien van zijn iconische lattenstoelen. Niet eerder werd onderzoek gedaan naar de leeftijd van deze stoelen. Zijn ze vroeg of juist laat? En welk exemplaar is eigenlijk door wie uitgevoerd? Door Rietveld zelf, door zijn vaste timmerman Gerard van de Groenekan die veel van Rietvelds ontwerpen realiseerde of door anderen? En wat zegt dat over de originaliteit van het meubel?

Het honderdjarig jubileum van de lattenstoel is aanleiding om dieper in de herkomst, het materiaal en de techniek van deze stoelen te duiken en zo te kunnen komen tot een nauwkeurige datering. Ieder exemplaar herbergt zijn eigen unieke geschiedenis. Bekijk hieronder de trailer van de documentaire over het onderzoek.

Op zondag 15 december vertelt Jurjen Creman, meubelrestaurateur en Rietveldexpert, over het onderzoek. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de presentatie Rietvelds Lattenleunstoel: 10x verschillend

Praktische Informatie 

Datum Zondag 15 december
Tijd 

11:30-12:30 uur

Locatie Auditorium Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht
Prijs €2,50 voor de lezing. Klik hier voor tickets.
Let op De kosten voor deze lezing zijn exclusief entreebewijs museum. Klik hier voor entreeprijzen van het Centraal Museum.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!