Het Centraal Museum presenteert Centraal Live! In een driedelige reeks zaterdagavondconcerten kun je intiem maar op anderhalve meter afstand in de buitenlucht genieten van jazz, zang en poëzie. In de mooie museumtuin word je vervoerd naar een ontspannen wereld. Bezoek in de namiddag het Centraal Museum, kom een hapje eten of drink een borrel bij Museumcafé Centraal en geniet van de show om 17.00 uur. Door corona zijn er slechts twee keer 40 plekken beschikbaar, dus op is op!

Zaterdag 3 oktober | 17.15 – 18.15 uur en 19.30 – 20.30 uur | Toegang: €20 | Tickets
Henk Kraaijeveld Band

Henk Kraaijeveld Kwintet 1, foto Felipe Pipi.jpg

Beeld: Felipe Pipi.

Utrechter Henk Kraaijeveld is een veelzijdige jazzvocalist en songwriter die meeslepende muziek samenbrengt met poëtische teksten en verrassende improvisaties. Hij is ontwapenend met zijn aangename stem en ontspannen podiumpresentatie, waardoor hij makkelijk contact legt met het publiek. Verstilling en hoge energie in de band wisselen elkaar af. Kraaijeveld won de jury- en publieksprijs van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2013 en laat zich o.a. beïnvloeden door de muziek van Sting en Avishai Cohen, oude en nieuwe jazz. Zijn debuutalbum Passengers werd met lovende kritieken ontvangen: “zingt met een innerlijke gedrevenheid die de luisteraar meeneemt” (JazzFlits).

Henk Kraaijeveld (zang)
Daan Herweg (piano)
Bart Soeters (bass)
Jasper van Hulten (drums)
Paul van der Feen (sax)

PRAKTISCHE INFORMATIE
Data Zaterdag 19 september, zaterdag 26 september, zaterdag 3 oktober
Tijd

Inloop op basis van tijdsblok: 16.30, 16.40, 16.50 of 17.00 uur
Tot: 18.15 uur

Inloop op basis van tijdsblok: 19.10 en 19.20 uur
Tot: 20.30 uur

Locatie Museumcafé Centraal (Nicolaaskerkhof 10, Utrecht)
Prijs €20

We houden rekening met alle maatregelen van het RIVM. Er zijn voor het laatste concert van zaterdag 3 oktober twee keer 40 concerttickets beschikbaar, 40 tickets voor het concert van 17.15 tot 18.15 uur, en 40 tickets voor het concert van 19.30 tot 20.30 uur. Binnenkomst van de gasten is verspreid over vier tijdsblokken, zodat geen opstoppingen ontstaan. Kies je tickets in een vroeg tijdsblok, dan kun je op het terras rustig een drankje drinken. Het concert begint als alle gasten binnen zijn.

Bestel hier je tickets voor 3 oktober:

Koop tickets

Beeld header: Bart Leguijt.


Geweest:

Zaterdag 19 september | 17.00 – 18.30 uur | Toegang: €20 | Tickets
Ik wilde je iets moois vertellen 
door Ingmar Heytze, Maartje Meijer en Jesse van Ruller

De mooiste Nederlandstalige gedichten bezongen en gespeeld door Ingmar Heytze, Maartje Meijer en Jesse Van Ruller. 

IngmMrtjJesCmb.jpg

Beeld: Limelle Deunk, Dorien Hein, Jonathan Herman.

De Utrechtse dichter Ingmar Heytze vertelt op humoristisch wijze over de ontstaanswijze van zijn werk. Zangeres en pianiste Maartje Meijer bewerkte de mooiste Nederlandstalige gedichten, inclusief het werk van Heytze, tot een succesvol programma dat in de afgelopen jaren in Het Concertgebouw, het Bimhuis, TivoliVredenburg en Lux het publiek ontroerde. Speciaal voor de opening van Centraal Live! sluit de onnavolgbare gitarist Jesse van Ruller aan bij dit duo als speciale gast. 

Ingmar Heytze (voordracht & gitaar)
Maartje Meijer (composities, zang & piano)
Jesse van Ruller (gitaar & sounds)

Zaterdag 26 september | 17.00 – 18.30 uur | Toegang: €20 | Tickets
Shirma Rouse

ShirmaRouse.jpg Jan Willem Van Delft.jpg

Beeld links: Thareyck Martina.

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Inmiddels heeft zij 3 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Recent tourde ze langs de theaters met een ode aan Aretha Franklin. Vandaag in de tuin van het Centraal Museum in intieme setting, met Jan Willem van Delft op de toetsen. 

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!