World Press Photo organiseert jaarlijks de grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd ter wereld. In 2007 presenteerde Rabobank Utrecht e.o. de tentoonstelling met de prijswinnende foto’s van 21 juni tot en met 15 juli 2007 in de refter van het Centraal Museum Utrecht.

World Press Photo
World Press Photo tracht door middel van haar activiteiten de vrijheid van nieuwsgaring en meningsuiting overal ter wereld te bevorderen. De prijswinnende foto’s gaan in een reizende tentoonstelling de wereld over. Ruim 2 miljoen bezoekers komen jaarlijks op deze tentoonstellingen af. In 2007 waren er meer dan 78.000 persfoto’s van 4500 fotografen uit 124 landen bij de jury ingediend in verschillende categorieën. Dat resulteerde in een selectie van 200 foto's die vanaf april werden geëxposeerd. Deze reizende tentoonstelling, die van start ging in Amsterdam, reisde na Utrecht door naar o.a. Rome, New York, Athene, Londen, Milaan en Tokio. De geselecteerde foto's worden elk jaar opgenomen in een catalogus van de tentoonstelling.

Winnaar 2006
De jury koos als foto van het jaar 2006 een foto van de Amerikaan Spencer Platt. Op 15 augustus nam hij een foto van jongeren in een rode cabriolet die door een verwoeste buurt in de Libanese hoofdstad Beiroet rijden. Platt nam de foto op de dag waarop het bestand tussen Israël en Hezbollah inging en duizenden Libanezen terugkeerden naar hun huizen."De foto heeft de complexiteit en tegenstrijdigheid van het echte leven temidden van chaos," luidt de toelichting van de jury.

Documentation

  • World Press Photo 07, red. Manja Kamman, Erik de Kruijf, Kari Lundelin ; eindred. Elsbeth Schouten, Stichting World Press Photo, SDU (Den Haag), 156 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.33B87D6A-B49C-4909-83A6-0DE7BE1CF842

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!