De verzameling antiek handwerkgerei van mevrouw C.M. Kuttschrütter uit Aerdenhout leidde tot de tentoonstelling Uit grootmoeders kastje, van 22 september tot en met 5 november 1973 te zien in het Centraal Museum. Geëxposeerd werden naaidozen en -etuis, breipennen en breipenhouders, breidoppen, -tobbetjes en -scheden, scharen, vingerhoeden en vingerhoeddoosjes, speldenkussens, haak- en rijgnaalden, naaldenkokers, garenwindertjes en nog veel meer, alles uit de tweede helft van de 18de eeuw en uit de 19de eeuw. Wie echter voor de spinnewielen en het kantkloskussen uit de verzameling kwam, moest even slikken: deze konden wegens ruimtegebrek niet tentoongesteld worden. De expositie werd aangevuld met onder meer drie schilderijen uit de collectie van het Centraal Museum.

De titel van de tentoonstelling was overgenomen van het Twents-Gelders Textielmuseum te Enschede, waar de verzameling van mevrouw Kuttschrütter eerder te zien was geweest.

Documentation

  • "Uit grootmoeders kastje" : de verzameling antiek handwerkgerei van mevrouw C.M. Kuttschrütter te Aerdenhout, [teksten C. M. Kuttschrütter, Hanneke Adriaans], Centraal Museum (Utrecht, 1973), 20 p.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.939565EA-30F3-4A79-9DE2-95EC94E3E866

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!