In opdracht van het modehuis The People of the Labyrinths fotografeerde Erwin Olaf de wintercollectie 2005/2006. Zowel de ontwerpers als de fotograaf lieten zich inspireren door de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Jan Steen.
Het resultaat was te zien in maart en april 2006 in het Centraal Museum Utrecht.

Buitenbeentjes in de modewereld
Geert de Rooij (Vogelwaarde, Zeeuws-Vlaanderen, 1959) en Hans Démoed (Ede, 1959), ontwerpers van het internationale label The People of the Labyrinths, zijn in de modewereld buitenbeentjes. Zo mengden zij voor de wintercollectie 2005/2006 een hedendaagse vormgeving met hun associaties met de Gouden Eeuw.

Modefotografie als meesterwerk
Ook fotograaf Erwin Olaf (Hilversum 1959) combineerde in zijn foto's, die hij in opdracht van People of the Labyrinths maakte, twee verschillende werelden. De mode van nu werd door hem in dezelfde licht, ruimtelijke context en genre als in de schilderijen van de oude Hollandse meesters gepresenteerd. De foto's van Olaf, met personen in fantasievolle ensceneringen, hebben vaak een tegelijkertijd humorvol en erotisch effect.

Documentation

  • The people of the labyrinths : the golden age, photography Erwin Olaf, The People of the Labyrinths (2005), [26] bl.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.488D50E6-8ACE-40FF-8656-3F5B78221F0A

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!