Timelapse Frans Hofmeester te zien op museumgevel.

Vanaf 20 januari tot 13 februari 2020 toont Centraal Museum Utrecht een deel van de timelapse die kunstenaar en filmmaker Frans Hofmeester creëerde met de filmportretten van zijn zoon Vince en dochter Lotte.
Hij maakte de portretten vanaf de dag dat ze werden geboren totdat ze twintig jaar oud waren. Met de timelapse maakt Hofmeester het proces van ouder worden zichtbaar voor de kijker. We kijken naar de invloed van tijd op de mens in versneld tempo.

De meest recente video Portrait of Lotte, 0 to 20 years werd maar liefst acht miljoen keer bekeken op YouTube, hetgeen de kunstenaar de Silver Creator Award van YouTube opleverde. Deze award krijgt men als het YouTube kanaal meer dan honderdduizend abonnees heeft. Tezamen met de belangstelling op Facebook en Twitter zagen circa vijfentwintig miljoen mensen de film. Daarnaast was er veel belangstelling van televisie en andere media in binnen- en buitenland. Het Centraal Museum is bijzonder verheugd dat we zo minutieus de ontwikkeling van twee Utrechters kunnen tonen op de grote LED schermen aan het Nicolaaskerkhof die zo voor iedereen te bezichtigen is. De timelapse is onderdeel van een serie video’s die het museum toont in de openbare ruimte. Zo was eerder al werk van Rafaël Rozendaal, Janis Rafa, Fiona Tan en David Jablonowski te zien.

Documentation

  • Centraal Museum Utrecht [topstukken; 2020], Voorw. Bart Rutten, Marco Grob, Jacqueline Rutten (prod.), Hans Schopping, Sheila Stafleu, Lotte Bont, Thomas de Bruin (red.), Centraal Museum (Utrecht, 2020), 208 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.0D167072-EA8A-44C2-B420-31E53529C325

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!