In oktober 1996 startte een ingrijpende verbouwing van het Centraal Museum. Uitgangspunten waren: betere toegankelijkheid en meer expositieruimte. De hoofdingang werd verplaatst naar het Nicolaaskerkhof. Verder werd het gebouw onder meer voorzien van liften, een 'middeleeuws restaurant' in de oude eetzaal en een aparte educatieve verdieping voor de jeugdige bezoekers. Aan de overkant kreeg het museum de beschikking over 1.200 vierkante meter van het Willem Arntszhuis.

De architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Peter Versseput hadden 5 september 1998 als opleverdatum gepland, samenvallend met het 160-jarig bestaan van het museum. Uiteindelijk werd het gebouw op 27 november 1999 heropend.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!