De Zwitserse kunstenares Pipilotti Rist werd in 2001 uitgenodigd voor een solopresentatie in het Centraal Museum. Ter gelegenheid daarvan maakte zij de tweedelige videoinstallatie Expecting. In de boven- en benedenkapel van het middeleeuwse Agnietenklooster worden het aardse en het hemelse gepresenteerd als in elkaar overvloeiende werelden. De gordijnen die het licht in de kapel temperen, bestaan uit een patchwork van dekens. De sacrale ruimte is een intieme binnenwereld geworden waar zich ‘onder de dekens’ heftige dromen afspelen. De projecties vertonen beelden van kruisiging en verbranding; de geur van pepermunt is een beproefd middel om duivels uit te drijven.

De muziek, speciaal gecomponeerd door Rist en uitgevoerd in samenwerking met Anders Guggisberg en Roli Widmer, versterkt het gevoel dat je meegevoerd wordt op het deinende en klotsende ritme van soms lieflijke, dan weer nachtmerrieachtige droombeelden.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.8CD082AF-847B-4618-BD12-8BAD22C93618

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!