Op de plek waar in 2006 het dick bruna huis zou komen, werd in de periode oktober 2000 tot januari 2002 voor het eerst alle werken die het complete oeuvre van grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken Dick Bruna (Utrecht, 1927) vertegenwoordigen, tentoongesteld. Niet alleen maakte Bruna een kleine honderd prentenboeken met wereldberoemde figuren als nijntje, maar ontwierp hij ruim tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en nog eens tientallen briefkaarten, prenten en postzegels.

Ook te zien waren werken van jonge dichters en kunstenaars die door het Centraal Museum waren uitgenodigd te reageren op de creaties van Dick Bruna.

De tentoonstelling werd gehouden naar aanleiding van het permanent in bruikleen geven van de complete collectie van Dick Bruna aan het Centraal Museum.

Gelijktijdig met de overzichtstentoonstelling opende in het toenmalig kindermuseum Kids Centraal een Bruna-expositie voor kinderen. Onder andere waren penseeltekeningen van Bruna opgesteld naast kunstwerken uit de collectie. Op deze manier konden kinderen de overeenkomsten, tegenstellingen en eigenaardigheden van de getoonde werken herkennen, en zo bewuster naar de tekeningen van Bruna kijken.

Designer

Martijn Engelbregt

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.4106EE75-4A8E-4AF3-ACB3-FD75749B2CA9

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!