Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum onder de noemer Ondertussen in Utrecht aan bewoners uit de stad om een bespiegeling op de collectie te geven. Voor deze editie gaan vier migranten (uit Italië, Mexico, Polen en Spanje) in op de vraag waarom ze de overstap naar Nederland waagden en hoe het was om het moederland te verlaten en een nieuw leven op te bouwen. Wat betekent het om vertrouwd gebied te verruilen voor een onbekende wereld? Daarover vertellen ze middels een woord uit het kunstwerk Shading Monument van Cevdet Erek uit de entreehal, dat gaat over de reis die kunstenaars op hun manier ook vaak maken. Daarnaast koos het viertal een kunstwerk uit de collectie dat hun leven of gevoel symboliseert, alsook een voorwerp van hen zelf. De videoportretten en gekozen kunstwerken zijn tot en met 2 augustus te bewonderen in Expo 5. 

Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum onder de noemer Ondertussen in Utrecht aan bewoners uit de stad om een bespiegeling op de collectie te geven. Voor deze editie gaan vier migranten (uit Italië, Mexico, Polen en Spanje) in op de vraag waarom ze de overstap naar Nederland waagden en hoe het was om het moederland te verlaten en een nieuw leven op te bouwen. Wat betekent het om vertrouwd gebied te verruilen voor een onbekende wereld? Daarover vertellen ze middels een woord uit het kunstwerk Shading Monument van Cevdet Erek uit de entreehal, dat gaat over de reis die kunstenaars op hun manier ook vaak maken. Daarnaast koos het viertal een kunstwerk uit de collectie dat hun leven of gevoel symboliseert, alsook een voorwerp van hen zelf. De videoportretten en gekozen kunstwerken waren tot en met 6 december te bewonderen in Expo 5.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.4E78C60A-D987-49CE-915D-835991F69B56

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!