Nijntje wordt 56 jaar! Daarom is het de hele zomer feest in het dick bruna huis. Het wordt dit jaar een modieus partijtje in het kader van de tentoonstelling nijntje in de mode. Kom langs en maak een verjaardagstaartje of ga op de foto met de echte nijn! De verjaardag van nijntje maakt deel uit van het programma De zomer van Dick Bruna. Tot 21 augustus zijn er speciale acties waarmee je gratis het dick bruna huis kan bezoeken.De zomer van Dick Bruna 2011
Het is dit jaar dubbel feest, want het dick bruna huis bestaat 5 jaar en het is ook nog eens het Jaar van het Konijn. Tijdens De zomer van Dick Bruna word je volop in het modieus zonnetje gezet! Iedere week geldt er namelijk een leuke actie rondom de nieuwe tentoonstelling nijntje in de mode. Dus alle kleine kunstenaars, jurkjes- en snorrendragers opgelet! Ook zijn er allerlei leuke activiteiten in het dick bruna huis. Zo kan je op zondag 19 juni op de foto met de echte nijn, knutselen, feestjurken tekenen en taartjes versieren en natuurlijk ook opeten! Hou onze website in de gaten voor de activiteiten deze zomer.

Nijntje in de Mode
Ter ere van het 5 jarig jubileum van het dick bruna huis heeft het Centraal Museum nationale en internationale modeontwerpers gevraagd een feestjurk te ontwerpen voor nijntje. Deze creaties zijn te bewonderen in de tentoonstelling nijntje in de mode, samen met ruim 100 modegerelateerde werken uit het oeuvre van Dick Bruna.

Acties:
Week 27 – 5 t/m 10 juli
Nijntje heeft voor nijntje in de mode een geheel nieuwe garderobe gekregen. Gratis voor iedereen in een feestjurk of feestpak!

Week 28 – 12 t/m 17 juli
Het dick bruna huis bestaat 5 jaar! Daarom gratis voor iedereen die 5 is, of een veelvoud daarvan (10, 15, 20, etc.)

Week 29 - 19 t/m 24 juli
Nijntje in de mode toont een catwalk met nijntje-poppen in modeontwerpen. Gratis op vertoon van je eigen nijntje-pop.

Week 30 - 26 t/m 31 juli
2011 is het jaar van het konijn! Gratis voor iedereen verkleed als konijn!

Week 31 - 2 t/m 7 augustus
Nijntje als modemuze! Gratis op vertoon van een eigen modeontwerp voor nijntje.

Week 32 - 9 t/m 14 augustus
Gratis voor iedereen die uit Utrecht komt.

Week 33 - 16 t/m 21 augustus
Het museum is gratis voor iedereen met een snor a la Dick Bruna.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.C20AFA38-82D1-4CFA-AF0D-09935E0836DC

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!