Sinds begin 2000 legt Marjan Teeuwen (Venlo 1953) zich toe op het stapelen van een enorme hoeveelheid spullen in een kamer. Hoewel bomvol, heerst er toch orde: Teeuwen heeft de spullen zó gestapeld dat het totaal structuur en ritme heeft. De bouwsels legt zij vast in tekeningen en foto’s.
Marjan Teeuwen transformeert wanorde in een nieuwe orde en afbraak in een verbluffende opbouw.

In 2009 reisde de kunstenares naar de Russische stad Krasnoyarsk voor een kunstproject. In een afbraakpand ging ze aan de slag. Ook hier maakte ze gigantische stapels van al het materiaal dat het slooppand opleverde, van stucwerk tot buizen en van stenen tot afgedankte computers. Het resultaat documenteerde ze in een reeks foto’s, waarvan het Centraal Museum er een kocht.

Naar aanleiding van Art Rotterdam, 7-10 februari 2013, laat het Centraal Museum een fotowerk van Marjan Teeuwen zien dat in 2010 op die kunstbeurs werd gekocht, en een tekening die zij datzelfde jaar schonk. Op de 2013-editie van Art Rotterdam presenteert de kunstenares nieuw werk.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.833C6F5E-E630-4BE1-9D4D-DD85EB12A5FA

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!