Twee projectruimtes op de eerste verdieping van het museum zijn bestemd voor tentoonstellingen van Utrechtse kunstenaars, vormgevers en ontwerpers: de Nieuw Utrecht Kamers. Na onder anderen Ienke Kastelein en Maarten Baas is nu de beurt aan Couzijn van Leeuwen (Hoevelaken 1959).

Na het basisjaar aan de kunstacademie in Utrecht volgde Van Leeuwen een vervolgopleiding tot beeldhouwer in Den Bosch. Hij heeft een voorliefde voor veronachtzaamde spullen en materialen. Zijn kartonsculpturen brengen hem bekendheid. Dieren en planten zijn een terugkomend thema in zijn werk, alles wat groeit wekt namelijk zijn interesse. De beeldhouwer verwondert zich telkens met plezier over wat hij met zijn sculpturen tevoorschijn brengt.

Met een volkomen eigenzinnige perceptie neemt Couzijn van Leeuwen je via zijn sculpturen mee in zijn verbeeldingswereld. Een nieuwe wereld waar dieren en planten harmonieus samenleven. Een Pleasure Garden voor de kijker.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.A61E963A-F322-42A5-A815-94EFC2EF137D

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!