Robbie Cornelissen
Robbie Cornelissen (Utrecht 1954) verwierf bekendheid met zijn tekeningen, vaak op groot formaat, die duizelingwekkende architecturale labyrinten tonen. Met engelengeduld construeert hij surreële werelden met verwrongen perspectieven, waarin veel te ontdekken valt. Cornelissen stelde ooit dat zijn tekeningen opgevat konden worden als mentale ruimten die gemoedstoestanden weerspiegelen. Hij exposeerde al in Toronto, Pietrasanta, Amsterdam en Utrecht. In het Centraal Museum toonde Cornelissen in 2007 een recente tekening op groot formaat, een selectie niet eerder getoonde kleine tekeningen en een animatiefilm.

Jeroen Hermkens
Jeroen Hermkens (Sint Anthonis 1960) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich in een bijna klassiek onderwerp: het stadsgezicht. Tijdens zijn reizen naar grote wereldsteden legt hij zijn impressies vast in reeksen vlotte pentekeningen. Deze tekeningen worden gekenmerkt door een geheel eigen dynamiek die Hermkens creëert door een nerveuze, dramatische lijnvoering. Eenmaal thuis zijn de tekeningen het uitgangspunt voor schilderijen en litho’s op vaak uitzonderlijk grote formaten. Hermkens exposeerde al in Wenen, New York en New Orleans, maar ook in Laren en Utrecht. In het Centraal Museum toonde hij een selectie tekeningen die hij de voorgaande jaren had gemaakt.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.416668E7-E6B6-4BE7-9221-170D59C3E528

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!