"Kleur dat wonder. Zo heette een boekje dat de kunstenaar P. Struycken maakte voor Openbaar Kunstbezit. Het lijkt eigenlijk vreemd dat juist een kunstenaar, die zich lang en intensief heeft bezig gehouden met het verschijnsel kleur over "kleur dat wonder" spreekt, maar het is toch wel logisch: hoe nauwkeuriger je het bekijkt, des te wonderlijker wordt het. Nog steeds staat de wetenschap in verband met kleur voor raadsels en in de beeldende kunst is kleur altijd een belangrijk punt voor discussie geweest en gebleven." Zo opent de catalogus bij de educatieve tentoonstelling over 'Kleur'. De schooltentoonstelling was samengesteld door een werkgroep met Maarten Bertheux, Max Kisman, Ben Koevoets, Cis van Rossem, Roland Sohier, Jeanette Span, Ronald Timmermans, Guus Vreeburg, Matty Veldkamp, Hoos Blotkamp en Daan Out.

De tentoonstelling werd gehouden in de dependance van het Centraal Museum aan de Maliebaan. Het boekje van 22 pagina's kon geheel in kleur worden uitgevoerd dankzij financiële steun van de firma Sikkens en C.R.M., het toenmalige ministerie dat cultuur onder haar hoede had.

Location

Centraal Museum, Dépendance Maliebaan 42

Documentation

  • Kleur : schooltentoonstelling C.M, [georg. door een werkgroep bestaande uit: Maarten Bertheux ... et al.], Centraal Museum (Utrecht, 1979), 22 p.
  • Verslag van de edukatieve tentoonstelling "Kleur"" in de dépendence vanhet Centraal Museum '79-'80, door Sis van Rossem, s.n.] ([S.l., 1981), 21 bl.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.8189BED0-D8E4-4854-B9E0-9D94B85B4015

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!