Op initiatief van de Utrechtse universiteit werd op 18 februari 1946 een "Nederland helpt Indië"-week geopend. Na het welkomstwoord van de rector-magnificus sprak de minister van Overzeese Gebiedsdelen, J.H.A. Logemann, over "(...) de berooidheid van onze landgenooten, uit Indlë teruggekeerd. Laten wij hun hier zooveel mogelijk een nieuw tehuis bieden, aldus spr. Nederlands taak (...) zal bestaan in wijziging van het 'Nederland-leidt-Indië' in 'Nederland-helpt-Indië'. In het Centraal Museum aan de Agnietenstraat werd vervolgens een bijzondere tentoonstelling geopend. Zij geeft een inzicht in hetgeen de Nederlanders in Indonesië hebben tot stand gebracht, vooral op medisch, hygiënisch, econ. en handelsgebied." (De Tijd, 19 februari 1946)

Bij de tentoonstelling, opgezet door de Utrechtse studentenverenigingen, werd ook aandacht besteed aan Suriname en Curaçao.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.54DD9648-353B-4619-B64A-25F0B8AA06D0

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!