Het eerste Impakt Festival werd georganiseerd in 1988. De bijbehorende stichting werd in 1993 opgericht en beijvert zich vernieuwende en dicipline-overschrijdende audiovisuele kunsten een platform te bieden, zowel nationaal als internationaal.. "Het festival presenteert de meest recente ontwikkelingen op het gebied van internationale film- en videokunst, beeldende kunst, muziek en nieuwe media. Het programma varieert van kritische cultuuranalyses tot verstilde beeldpoezie en van hightech design tot eigenzinnige geluiden uit de underground. Interactie tussen kunst en bezoeker staat centraal. Het festival is een meetingpoint een meltingpot. Het Impakt Festival staat garant voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen, in een informele en ontspannen sfeer." (bron: www.impakt.nl)

Op 3 juni 2003 ging in het Centraal Museum het zeven dagen durende festival van start.
Te zien waren onder meer een installatie van Jonas Ohlsson, een gezongen en heroïsche visie op de aanslag op John F. Kennedy (Death in Dallas, 2000) van de Serviër Zoran Naskovski, en de videoinstallatie The Secret Place of the Most High (2003) van Peter Bogers.

Documentation

  • Impakt festival voor vernieuwende beeld- en geluidscultuur : [12e Impakt Festival in het Centraal Museum te Utrecht], Stichting Impakt] ([Utrecht, 2001), [32] p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.6780017B-DFF5-4BE7-A1E8-33129B469127

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!