Sinds 1967 verricht de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) archeologisch onderzoek in het Kromme Rijngebied. Deze onderneming is, wat betreft duur en oppervlakte, één van de grootste archeologische onderzoeksprojecten die in ons land zijn uitgevoerd. Archeologen van het ROB hebben een groot aantal voorwerpen aan het licht gebracht, variërend van spijkers en dakpannen tot helmen en mantelspelden.

Een deel van de vondsten werd in 1994 in het Centraal Museum gepresenteerd, in een 'schatkamer'-achtige benadering. De speciaal voor deze presentatie ontworpen vormgeving was van Martijn Swart.

Documentation

  • Romeinen, Friezen en Franken in het hart van Nederland : van Traiectum tot Dorestad, 50 v. C. - 900 n. C., onder red. van W.A. van Es en W.A.M. Hessing. auteurs J. Aarts ... [et al.], Matrijs, Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) (Amersfoort), 264 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.2A26F7F2-506B-40B1-9730-FA85F7DA8B94

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!