In het Centraal Museum werd werk tentoongesteld van de keramist Gert de Rijk (Utrecht, 1945 - aldaar, 2009). Te zien was een selectie uit zijn oeuvre (grotendeels in bruikleen van de kunstenaar), en wel uit alle periodes. Aanleiding voor de presentatie was een in 2005 gefilmd interview met De Rijk; hij werd geïnterviewd door Ida vana Zijl. De film is van Ellen Weijers.
Het vak leerde hij bij kunstaardewerkfabriek Mobach. Aanvankelijk maakte hij voornamelijk gebruiksaardewerk, vanaf 1977 leverde hij alleen nog maar vrij werk.
De Rijk, die zichzelf het liefst pottenbakker noemde, is ook bekend van enkele samenwerkingsprojecten. Zo startte hij samen met de graficus Gerard van Rooy en de kunstschilders Anco en Henk van der Haar het project Z4. Daarbij werden gezamenlijk keramische werkstukken gemaakt.

Documentation

  • Ida van Zijl in gesprek met Gert de Rijk, keramist, prod. en camara Ellen Weijers ; interv. Ida van Zijl, Centraal Museum ([Utrecht, 2005]), 19'29''

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.C8654F86-EACF-4451-9735-F0B1E2E7A29A

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!