FOTODOK is een jong initiatief voor documentaire fotografie met internationale ambities uit Utrecht. Jaarlijks realiseert FOTODOK een inhoudelijk, maar toegankelijk tentoonstellings­- en evenementenprogramma. Sinds 2008 werken Centraal Museum en Fotodok samen.
In 2012 organiseert Fotodok opnieuw een tentoonstelling in CM Studio (tegenover het museum, naast het dick bruna huis). De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Objects in mirror
De roadmovie Easy Rider, Yellowstone National Park, Route 66, Stephen Shores Uncommon Places of David Lynch' Twin Peaks; willekeurige namen en plekken die direct tot de verbeelding spreken. In Objects in Mirror wordt duidelijk hoezeer het Amerikaanse landschap doorgedrongen is tot ons dagelijks leven: in films, in reclames, in boeken, in muziek. Feit en fictie raken met elkaar vermengd in een landschap dat zich goed laat lezen door een kader, of het nu een autoraam is of een televisiescherm. Met beeldend werk en teksten, maar ook met posters, reproducties, facsimile’s, schilderijen en andere objecten, neemt ontwerper Hans Gremmen ons mee op reis door zijn verbeelding van het Amerikaanse landschap.

Objects in Mirror laat werk zien van Marie-José Jongerius, Venturi Scott Brown Associates, Harmen Liemburg, Helmut Smits, Elian Somers en anderen. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met bijdragen van onder andere Rixt Bosma, André Waardenburg, Caroline von Courten en Raymond Frenken.

Meekijken over de schouder van.., FOTODOKs programma dat jaarlijks een kijkje in de keuken van fotografieprofessionals geeft, werd in 2011 waargenomen door Hans Gremmen. De presentatie en publicatie Objects in Mirror - The Imagination of the American Landscape is het resultaat van één van zijn onderzoekslijnen.

Rondleiding
Zondag 18 maart vinden er twee rondleidingen plaats in de tentoonstelling Objects in Mirror.

Documentation

  • Objects in mirror : the imagination of the American landscape, texts by Rixt Bosma ... [et al.] ; design and ed. Hans Gremmen, Fw:Books ([S.l.], 2012), 128 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!