Het schilderij De Dom te Utrecht, gezien vanuit de Korte Nieuwstraat van de Utrechtse schilder Folpert van Ouwen Allen (1635-1715) werd in december 1975 in het Centraal Museum geëxposeerd. Het doek behoort al vanaf het begin tot de collectie van het museum, maar was nooit eerder voor het publiek te zien geweest.

Later, in 1983, werd het uitgeleend aan Madurodam ter gelegenheid van de plaatsing van de Dom-maquette, en in 1988 aan de inmiddels opgeheven boekhandel Van der Galie in de Choorstraat voor een tentoonstelling met als thema Utrecht op schilderijen.

Over dit schilderij schreef de Utrechtse architect, kunstschilder en kunstverzamelaar Christiaan Kramm (1797-1875) in zijn naslagwerk 'De levens en werken der Hollandsche en Vlaamsche kunstschilders, beeldhouwers, graveurs en bouwmeesters, van den vroegsten tot op onzen tijd': "Het geheel van deze schilderij is in een goede manier behandeld, doch draagt meer de sporen van het werk van een bekwaam liefhebber, dan van een geoefend schilder (...).”

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.3BBE874A-7C85-42F1-BC6F-67A14E1E939E

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!