In 1981 bezit het Centraal Museum een dependance aan de Maliebaan. Daar was vanaf 19 juni 1981 gedurende 20 maanden een "educatief project" te zien met als thema 'Een museum is meer ...'.

"Een museum is meer dan alleen maar een gebouw waar kunstwerken regelmatig afgestoft worden.
In een museum gaat meer om dan veel mensen denken. Het is een bedrijf of een bedrijfje, dat altijd met verlies werkt en waar de goederen in groten getale binnen gedragen worden om er niet meer uit te komen.
Het publiek ziet maar weinig van alles wat er binnen een museum gebeurt; van wat zich afspeelt in de ruimten achter de bordjes 'geen toegang'.
Het is de opzet van deze tijdelijke inrichting om iets meer dan alleen het gebruikelijke topje van deze culturele ijsberg te laten zien. De taken en activiteiten van een museum (...) worden in de verschillende ruimten van het gebouw aan de Maliebaan verder toegelicht." De taken en activiteiten die aan bod kwamen, waren presenteren, toelichten, publiceren, voorlichten, adviseren, verzamelen, bestuderen, conserveren en restaureren.

De toegang was gratis.

Location

Centraal Museum, Dépendance Maliebaan 42

Documentation

  • Doctoraalscriptie Kunstnijverheid [1982], Susanne Weide, [s.n.] (Utrecht, 1982), 2 dl. (76 bl., bl.afb.)
  • Een museum is meer : [verzamelen/munten...], [Tekst door F.A.M Pietersen], Centraal Museum (Utrecht, 1981), [8] p.
  • Een museum is meer... : [taken van een museum], Centraal Museum (Utrecht, 1981), [8] p.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.DDC00361-2B39-4E24-A5C8-2CBFD4AB048B

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!