Annink 24 oktober 1956 – 25 september 2012
Vrolijk, jongensachtig, sociaal, creatief en vol energie, Ed Annink was in de Nederlandse ontwerpwereld voor velen een fantastische collega en vriend. Het Centraal Museum bezit enkele unieke ontwerpen van zijn hand, o.a. een kast van beukenhout, messing, tulpia en koper, maar ook een populair product als de deurmat in de vorm van een haas, geïnspireerd op een icoon van Gerd Arntz. Meermalen hebben wij met hem samengewerkt. Sommige projecten behoren tot de beste die het Centraal Museum op dit gebied heeft gerealiseerd.

In 1985 nodigde het museum Annink uit een Postmoderne Stijlkamer in te richten. Annink zocht contact met vrienden en generatiegenoten en koos uit het aanbod van radicale vernieuwende Nederlandse vormgeving een aantal stukken, dat hij in een door spiegels begrensd interieur plaatste. De vloer, de tafel en het dressoir ontwierp hijzelf. In het midden stond een bolvormige oranje stofzuiger, alsof de bewoner zo juist het vertrek had verlaten. Twee 18de eeuwse stoelen uit de collectie van het museum voegde hij toe om aan te geven dat elk ontwerp zowel tijdgebonden als tijdloos kan zijn. De bezoekers ziet zichzelf en de objecten eindeloos weerkaatst.
De stijlkamer is kenmerkend voor Anninks manier van werken. Verrassend, vrolijk, en bij nader inzien een aansporing om na te denken, zonder belerend te zijn. Daarbij betrok hij ook altijd anderen. Design kan niet floreren zonder discussie en dialoog.